Monday 28 January 2013

Στήριξη και Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων από τον Oργανισμό Future Worlds Center














Το Τμήμα Ανθρωπιστικών Θεμάτων του μη-κυβερνητικού οργανισμού Future Worlds Center (νομικώς εγγεγρ. ως Cyprus Neuroscience and Technology Institute) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι επιλέγει για τέταρτη φορά από το Εθελοντικό Ταμείο για Θύματα Βασανιστηρίων των Ηνωμένων Εθνών (UNVFVT) για ενίσχυση των εργασιών της Μονάδας Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων  (URVT) για την χρονιά 2013. Η Μονάδα δημιουργήθηκε από το Future Worlds Center τον Ιούνιο του 2006 με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος της Μονάδας είναι η παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης σε θύματα βασανιστηρίων και σωματεμπορίας, και η ένταξή τους στην Κυπριακή κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό η Μονάδα παρέχει στα πρόσωπα αυτά και τις οικογένειες τους υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής, και κοινωνικής στήριξης. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται περιλαμβάνουν κοινωνική αρωγή σχετικά με την στέγαση, ένταξη στη αγορά εργασίας, απολαβή κοινωνικών παροχών, πρόσβαση στην εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και νομική βοήθεια σχετικά με τις διαδικασίες ασύλου. Η ψυχολογική στήριξη προσφέρεται σε συνεργασία με ειδικευμένους ψυχολόγους σε θέματα αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων.

Τα γραφεία της Μονάδας Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων βρίσκονται στη Λευκωσία και είναι ανοικτά καθημερινά από τις 9.00 π.μ μέχρι τις 5 μ.μ. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +357 22873820, με fax στο +35722873821, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση danae@futureworldscenter.org

No comments: